Vergoedingen

Contracten
Fysio First Floor heeft voor 2019 het weloverwogen besluit genomen niet met alle zorgverzekeringen een contract af te sluiten. 
Dit omdat de praktijk kwalitatieve fysiotherapeutische zorg hoog in het vaandel heeft staan, waarbij u als onze klant centraal staat. Binnen de contractvoorstellen van een aantal zorgverzekeraars komt onze eigen kwaliteitstandaard in het gedrang.

Zorgverzekeraars met wie Fysio First Floor wel een contract heeft:
- DSW (inclusief Stad Holland, InTwente)
- ONVZ (inclusief PNO Zorg, VVAA)
- ASR (inclusief Ditzo, De Amersfoortse)

Basis verzekering
Fysiotherapie is slechts zeer minimaal opgenomen in de basis verzekering. In de volgende 3 gevallen kun u hier aanspraak op maken:
  • Kinderen: voor kinderen tot 18 jaar zijn er 9 behandelingen fysiotherapie opgenomen in het basis pakket. Indien nodig vergoeden de meeste verzekeraars nog eens 9 behandelingen extra, dus 18 behandelingen in totaal.
  • Urine incontinentie: in het basispakket zijn 9 behandelingen bekkenfysiotherapie opgenomen indien u last heeft van urine incontinentie.
  • Chronische fysiotherapie: bij een chronische aandoening is fysiotherapie opgenomen in het basis pakket vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen zullen zelf betaald moeten worden of u kunt gebruik maken van de fysiotherapie vergoeding uit het aanvullende pakket. Indien u niet weet of twijfelt of u aandoening voorkomt op de chronische lijst voor fysiotherapie, neem dan gerust contact op met onze praktijk.
Aanvullende verzekering
Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering wordt NIET verrekend met het eigen risico.
Per verzekeraar en aanvullende verzekering is het aantal te vergoeden behandelingen verschillend. 

Vergoedingen
Voor de verzekeraars waar wij een overeenkomst mee hebben gesloten sturen wij de rekening direct naar die verzekeraar. In die gevallen merkt u niets van de betaling zolang de aanspraken binnen uw aanvullend pakket vallen. Voor die gevallen waarbij de behandelingen buiten het aantal vallen dat uw verzekeraar vergoedt, krijgt u de rekening zelf.

Bent u verzekerd bij een verzekeraar met wie wij géén contract hebben, dan krijgt u de rekening zelf. U dient deze zelf te betalen en kan deze vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. Het is dan afhankelijk van uw polis en verzekeraar welk deel u vergoed krijgt. Heeft u een restitutiepolis, dan betekent dit dat u vrij bent om de behandelaar te kiezen die u wenst. U krijgt dan in de meeste gevallen 100% vergoed. 
Kijkt u voor de exacte voorwaarden in uw polis of informeer bij uw verzekeraar.

De prijzen voor behandelingen die worden gedeclareerd aan uzelf zijn te lezen onder 'tarieven' en hangen teven in de wachtruimte van de praktijk. 

Geen verwijzing nodig
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig van uw (huis)arts. Bij een bezoek zonder verwijzing beoordeelt de fysiotherapeut tijdens de eerste afspraak of fysiotherapie de beste behandeling is voor uw klachten. Als wij u kunnen behandelen vindt er meteen een intake plaats en stellen we een behandelplan op. Zo kunnen we snel aan herstel beginnen.
Is er sprake van een chronische indicatie of indicatie voor behandeling aan huis dan is een verwijzing van huisarts of specialist wel nodig.
Bij enkele verzekeraars met wie wij geen contract hebben wordt een verwijzing van de (huis)arts ook verplicht gesteld. Dit kunt u nagaan bij uw verzekeraar. 

Behandeling aan huis
Bent u niet voldoende mobiel om naar onze praktijk te komen? Dan komen wij naar u toe. Wij kunnen u bijvoorbeeld thuis behandelen als u een nieuwe heup hebt gekregen, of een hernia-operatie hebt ondergaan. Maar ook als je minder goed ter been bent kun je een verzoek hiervoor indienen bij jouw arts. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig van je arts of specialist, waarop aangegeven is dat dit noodzakelijk is.